Pewpew Labs har flera års erfarenhet av produktveckling och av att driftsätta och vidareutveckla avancerade system. Vår specialitet är att på ett datadrivet sätt utforma och optimera digitala tjänster. Vi bygger gärna ovanpå molnplattformar som Amazon Web Services (AWS) och tar hjälp av SaaS-lösningar där det passar.

Här kan du läsa om några av de prisbelönta produkter och tjänster vi har hjälpt till att ta fram.


Narrative_Logotype

Narrative. Den svenska minikameran och Kickstarter-succén.

Svenska Narrative lanserade 2012 sin minikamera och avancerade molnlagringstjänst för bilder. Nyligen släpptes version två av kameran med stöd för video, blåtand och wifi. Sedan starten har hundratals miljoner bilder och videoklipp laddats upp. En tillväxt i paritet med världens största bilduppladdningstjänster, som amerikanska Imgur.

Pewpew Labs var med på den här resan. I starten, genom att bidra med en molnbaserad arkitektur, teknikval och utveckling. Under de tre följande åren genom vidareutveckling och administration av tjänsten tillsammans med företagets utvecklare.

Vi är stolta över att Narrative kan bygga vidare på den grund som lades för fyra år sedan och över att molnlösningen är byggd på öppen källkod-programvara, som säkerställer 100% flexibilitet och undviker dyra licensavgifter i framtiden.


Linkura

Linkuras unika livstilssprogram flyttar fokus från identifiering av ohälsa till åtgärder.

Vi bidrog med utveckling av ett webbaserat verktyg för coacher. Bland annat visualisering av patientdata med inbyggd privat chatt mellan patient och coach. Linkuras kunder är företag som vill hjälpa sin personal att få en sundare livsstil.

agama_logo_blue

Agama Technologies erbjuder branschledande lösningar för övervakning och analys av videoströmmar.

Agama var tidigt ute med att utveckla rika, interaktiva webbgränssnitt till enterprise-segmentet. Vi har under perioder bidragit med frontendkompetens. Bland annat utveckling av dashboards som visar kvalitet på strömmar.


Nuvarande uppdrag

Just nu hjälper vi Mittmedia i projekt som handlar om analys av användare, datainsamling och AWS. Vi har därför begränsade möjligheter att ta oss an fler uppdrag i dagsläget.